تکنیکال نیوز - اخبار تکنیکی

مجموعه ای از اخبار خاص تکنیکی

تکنیکال نیوز - اخبار تکنیکی

مجموعه ای از اخبار خاص تکنیکی

۳۰ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

کفاشیان : پول ویلموتس چیزی نیست!

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۸ ب.ظ

علی کفاشیان درباره در پیش بودن انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: ان‌شاءالله اعضای مجمع در روز انتخابات منافع فوتبال را ببینند نه اینکه دنبال این باشند که چون فلان گزینه دوستش است، راس بدهند. همه باید تلاش کنند فوتبال پیشرفت کند. رای دادن در انتخابات فوتبال معامله نیست و باید بر اساس برنامه گزینه‌ها، آنها را انتخاب کرد.

 

وی تاکید کرد: من چندان با گزینه‌های فعلی انتخابات در ارتباط نیستم. گهگاهی اگر نظر بخواهند کمک می‌کنم ولی در مجموع اطلاعات زیادی از چند و چون کار ندارم.

 

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در خصوص گمانه زنی‌ها از رد صلاحیت چند گزینه ریاست فدراسیون، یادآور شد: فعلاً چیزی به صورت رسمی اعلام نشده است. بنده هم اطلاعی ندارم. ابتدا کمیته بدوی و سپس کمیته استیناف درباره صلاحیت گزینه‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند. بعد از آن هم حراست وزارت ورزش و سایر نهادها نظر می‌دهند. تا روز انتخابات فرصت هست ولی باید زودتر این پروسه طی شود.

 

کفاشیان با اشاره به حضور علی کریمی در انتخابات ریاست فدراسیون، گفت: کریمی حتماً این توانایی را در خودش دیده است. هنوز برنامه‌ای از کریمی و دیگر گزینه‌ها ندیده‌ام. خود اعضای مجمع می‌توانند قضاوت کنند. خوب است کسانی که زمانی در فوتبال بوده‌اند، به انتخابات بیایند و در آن شرکت کنند.

 

وی در پاسخ به این سئوال که پیش‌بینی‌اش از انتخابات پیش رو چیست؟ اظهار کرد: من تمام گزینه‌ها را می‌شناسم و درست نیست بگویم" بهتر است فلانی باشد یا فلانی نباشد". هرکسی انتخاب شد، اگر خواست می‌توانم تجربیاتم را در اختیارش قرار بدهم.

 

«آیا صحبت شما به این معنا است که برای بازگشت به فدراسیون اعلام آمادگی می‌کنید؟» کفاشیان در واکنش به این پرسش تصریح کرد: خیر؛ فقط اگر مشورت بخواهند در خدمتشان هستم. دنبال پُست نیستم. هر تیم مدیریتی که انتخاب شود، حمایت می‌کنم و تجربه‌ام را در اختیارشان می‌گذارم.

 

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال همچنین درباره دشواری کار فدراسیون بعدی بابت بدهی‌های ناشی از قرارداد «مارک ویلموتس» سرمربی سابق تیم ملی گفت: حل این مشکلات هم به زمان نیاز دارد و هم به حمایت دولت. اگر حق فوتبال داده شود، این بدهی و پول‌ها چیزی نیست. فوتبال در کشور ما دارد به صدا و سیما خدمت می‌کند. صدا و سیما برنامه‌هایش را با فوتبال پر می‌کند و باید حق فوتبال را بدهد. اگر حق پخش فوتبال داده شود، اینها پولی برای فوتبال نخواهد بود.

 

کفاشیان درباره شائبه حمایت دولت و وزارت ورزش از گزینه‌های خاص برای انتخابات، یادآور شد: گزینه دولت باید «فوتبال» باشد. اگر یک گزینه الان مورد تایید وزیر باشد ممکن است دو سال دیگر مورد تایید وزیر بعدی نباشد. در این صورت، فوتبال لطمه می‌خورد. هر گزینه‌ای که انتخاب شد، دولت باید حمایت کند. یادم می‌آید در زمان حضور ما در فدراسیون، وزیری که با ما خوب نبود، جلوی برگزاری یک مسابقه را در مشهد گرفت و به مدیر کل خود در مشهد دستور داده بود تیم‌ها را به ورزشگاه راه ندهند. اینها ظلم به فوتبال است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۸
عرفان حبیب نژاد 1

12 بانک، 90 هزار میلیارد تومان ملک مازاد دارد

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۷ ب.ظ

رهبر انقلاب افزودند: «البته باید از اول جلوی مشکلات گرفته شود، اما می‌توان با روش‌های مؤثر با آن دسته از مراکز مالی که برای مردم مشکل به وجود می‌آورند، برخورد کرد.»

 

بانک‌هایی که به جای ایجاد اشتغال شرکت‌داری می‌کنند

در دو سال اخیر، افزایش حجم انتقادات به این اقدام بانک‌ها موجب شده تا بانک مرکزی بر ضرورت پرهیز از بنگاه‌داری بانک‌ها، تأکید داشته باشد، ولی با این وجود آمار‌ها نشان می‌دهد که فعالیت‌های بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری‌های مستقیم بانک‌ها در این مدت نه‌تن‌ها کم نشده، بلکه افزایش هم یافته و همین باعث شده تا بار دیگر پیکان انتقادات تند و تیز به سمت بانکداران نشانه برود.

 

آمار‌ها نشان می‌دهد که بخش بسیاری از نقدینگی بانک‌ها به جای آنکه صرف پروژه‌های عمرانی و کمک به تولید و اشتغال شود، در بنگاه‌های تأسیس شده از سوی بانک‌ها صرف سوداگری، سفته بازی، خرید ارز و سکه، هلدینگ و سرمای‌ گذاری در برخی کشور‌های خارجی نظیر امارات متحده عربی، مالزی، بلاروس، اوکراین و... می‌شود. یکی از توضیحات بانکداران در ارتباط با افزایش نسبت بنگاه‌داری‌شان این است که تعدادی از این شرکت‌ها و بنگاه‌ها را دولت در ازای طلبش به بانک پرداخت کرده است و بسیاری از این شرکت‌ها زیان‌ده هستند. اینکه در لیست بنگاه‌های بانک‌ها احتمال وجود نام یک یا چند شرکت زیان‌ده دولتی است، مورد تردید نیست، اما نکته قابل تأمل این است که علت وجود نام سایر شرکت‌ها در این فهرست‌ها چیست؟

در این خصوص عباس معمارنژاد درباره آخرین وضعیت فروش مازاد اموال بانک‌ها می‌گوید: طبق بررسی‌های انجام شده برآورد ما از املاک مازاد بانک‌ها چیزی حدود 90 هزار میلیارد تومان است که این 90 هزار میلیارد تومان املاک مازاد فقط مربوط به 12 بانک دولتی و اصل چهل و چهاری- یعنی صادرات، ملت و تجارت- است.

 

وی می‌افزاید: «تا پایان آذرماه حدود 30 هزار میلیارد تومان از این دارایی منجمد و مازاد از سوی بانک‌ها به فروش رفته، به عبارت دیگر یک سوم املاک مازاد توسط بانک‌ها فروخته شده است و اگر صفحات روزنامه‌های مختلف را تورق کنید، به طور مرتب با آگهی‌های فروش اموال بانک‌ها مواجه می‌شوید.»

 

معاون امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد تأکید می‌کند: «سامانه‌ای تحت عنوان سام بانک ایجاد کرده‌ایم که در این سامانه تمام املاک و اموال مازاد بانک‌ها درج شده و متقاضیان می‌توانند به این سامانه مراجعه و فرآیند خرید را آغاز کنند.»

 

وی با بیان اینکه قانون رفع موانع رقابت‌پذیر بانک‌ها را موظف کرده است که اموال مازاد را عرضه کنند، اما نکته مهم این است فروش این اموال مشروط به وجود خریدار است، می‌گوید: «برخی از ملک‌ها با توجه به افزایش قیمت‌های چشمگیر، دیگر خریداری ندارند. بار‌ها فروش این املاک آگهی شده، اما خریداری برای آن‌ها پیدا نشده است. برنامه دولت این است که در سال آینده 30 هزار میلیارد تومان دیگر از این اموال به فروش برسانیم.»

 

معمارنژاد می‌افزاید: «توجه داشته باشید که این روند یک جریان است به محض اینکه ملکی یا اموالی به فروش می‌رود، چند روز دیگر ممکن است که ملک یا مال دیگری به تصرف همان بانک درآید. وقتی تسهیلات گیرنده، اقساط را پرداخت نمی‌کند بانک‌ها مجبور می‌شوند اموال یا آنچه که در وثیقه گذاشته شده را به تصرف در بیاورند.»

 

وی درباره برگشت اموال واگذار شده به بانک ملی به ویژه بنگاه‌های تولیدی و مولد که پس از واگذاری دچار کاهش راندمان شده‌اند، تأکید می‌کند: «سه ماه گذشته دستورالعمل نحوه واگذاری اموال مازاد بانک‌ها توسط شورای پول و اعتبار به تصویب رسید، در این دستورالعمل امکان اقاله قرارداد دیده شده است. بنابراین صاحبان بنگاه‌ها و املاک که به بانک‌ها بدهکار بودند اگر مراجعه کنند، می‌توانند از مکانیسم اقاله هم استفاده کنند.»

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۷
عرفان حبیب نژاد 1

معاون امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد از فروش یک سوم املاک مازاد بانک‌ها خبر داد و گفت: «تا پایان آذرماه حدود 30 هزار میلیارد تومان از دارایی منجمد و مازاد از سوی بانک‌ها به فروش رفته است، اما نکته مهم این است که فروش اموال مازاد مشروط به وجود خریدار است. برخی از ملک‌ها با توجه به افزایش قیمت‌های چشمگیر دیگر خریداری ندارد. بار‌ها فروش این املاک آگهی شده، اما خریداری برای آن‌ها پیدا نشده است.»

 

بنگاه‌داری بانک‌ها سال‌هاست که نقل اکثر محافل و انتقادات بخش‌های مختلف را به همراه داشته است، چراکه به اعتقاد کارشناسان اقتصادی باید فعالیت‌های بانک‌ها با شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی جدا شود و بانک‌ها به بانکداری و تأمین منابع فعالان اقتصادی مشغول باشند نه اینکه مستقیماً به مسائل بنگاه‌های اقتصادی ورود کنند.

 

فروش اموال مازاد بانک‌ها و خروج از بنگاه‌داری زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی، دو موضوعی است که رهبری و دولت بر آن تأکید جدی دارند. هفتم دی سال 1393 نمایندگان مجلس شورای اسلامی همه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری را موظف کردند، در مدت سه سال اموال منقول و غیرمنقول مازاد و سهام تحت تملک خود را در بنگاه‌هایی که فعالیت غیربانکی دارند واگذار کنند، اما بانک‌ها در اجرای آن تعلل کردند.

 

با این حال بانک مرکزی در دولت دوازدهم، برنامه اصلاح نظام بانکی را در اولویت حوزه اقتصاد کلان قرار داد که درصدر آن خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری است و براین اساس برنامه زمانبندی سه ساله برای واگذاری این شرکت‌ها و اموال در نظر گرفته شد.

 

تصویب قانون رفع موانع تولید در خرداد 1394 و مواد 16و17 آن که به موضوع فروش اموال مازاد اختصاص داشت، بستر‌های قانونی این طرح را آماده و ضمانت اجرایی قانونی برای انجام این مهم را برای بانک‌های فراهم کرد.

 

براساس این مصوبه، همه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ملزم شدند، سالانه دستکم 33درصد اموال خود اعم از منقول، غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آن‌ها و شرکت‌های تابعه آن‌ها درآمده واگذار کنند و اگر واگذاری‌های اموال مازاد بانک‌ها انجام نشود، علاوه بر جریمه مالیاتی با نرخ 28درصد با مدیرعامل بانک و هیئت‌مدیره مورد برخورد انتظامی و قانونی می‌شود. این موضوع حتی توجه ویژه رهبر معظم انقلاب را نیز به همراه داشت،

 

به گونه‌ای که ایشان 7 شهریورسال 97 در دیدار رئیس‌جمهوری و اعضای هیئت دولت به مناسبت هفته دولت با انتقاد از ادامه بنگاه‌داری بانک‌ها و کار‌های هزینه‌آور دیگر همچون افزایش شعبه‌های بانکی گفتند: «بانک مرکزی باید با نظارت کامل و دقیق مانع بروز مشکلاتی نظیر مسائل سپرده‌گذاران برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی شود.»

 

رهبر انقلاب افزودند: «نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها موجب می‌شود بانک‌ها به این وضع نرسند. وقتی هم که به این وضع رسید، بالاخره باید برخورد کرد. چرا بانک‌ها مشکل نقدینگی پیدا می‌کنند؟ برای اینکه شعبه زیاد می‌کنند؛ برای اینکه آسایشگاه برای افراد خودشان می‌سازند.

 

بنده یک وقتی در تهران از جایی عبور می‌کردم، دیواری طولانی بود که هر چی می‌رفتیم ادامه داشت! پرسیدم این تشکیلات عظیم برای کیست؟ گفتند، مال فلان بانک است، بانک غلط می‌کند که چنین کاری کند. حالا اینکه تشکیلاتی است، لابد برای تفریح و این حرف‌هاست. بانک‌ها بنگاه‌داری می‌کنند. جلوی بنگاه‌داری بانک‌ها را بگیرید. بانک برای بنگاه‌داری نیست.»

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۷
عرفان حبیب نژاد 1

هشدارهای بودجه‌ای به رئیس مجلس

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۶ ب.ظ

نقل از فرهیختگان، شواهد روزهای اخیر نشان می‌دهد تصمیم ریاست و بخشی از نمایندگان محترم مجلس درخصوص حذف تخصیص ارز 4200 برای 5 کالای اساسی باقی‌مانده جدی است. فارغ از تاثیر روانی چنین ادعاهای هولناکی بر مردم تحت‌فشار اقتصادی، شایسته است نمایندگان محترم مستندات چنین ادعاهای بزرگی را نیز منتشر کنند تا بتوان در فضای کارشناسی‌تر به آن پرداخت. درهرصورت درخصوص این تصمیم مجلس موارد ذیل را حسب وظیفه‌ کارشناسی، شرعی و دلسوزی نسبت به مجلسی که به نام انقلاب شکل‌ گرفته است متذکر شده و نسبت به عواقب این تصمیم هشدار می‌دهیم:

 

1- بررسی‌های متعدد میدانی و مبتنی‌بر آنالیز قیمتی مصوب کالاهای اساسی و مقایسه آن طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد قیمت نهایی محصولاتی مانند مرغ، تخم‌مرغ و روغن که امروز به دست مصرف‌کننده می‌رسد با قیمت‌های مصوب دارای اختلاف معناداری نیست و سیاست تخصیص ارز 4200 تومانی منجر به حمایت از مصرف‌کننده از طریق کنترل قیمتی کالاهای اساسی شده است.

 

2- از آنجا که قیمت کنونی کالاهای اساسی متاثر از اصابت ارز 4200 بوده است، اجرای تصمیم کمیسیون تلفیق در گام اول باعث افزایش شدید قیمت‌ها در کالاهای اساسی خواهد شد. افزایش قیمت مذکور محدود به پنج قلم کالای اساسی نخواهد ماند و با توجه به مکانیسم قیمت‌های نسبی در اقتصاد، بار تورمی به کالاهای جانشین و مکمل نیز تحمیل خواهد شد. برآیند موضوع، افزایش شاخص کل و بروز تورم بالا در کل اقتصاد است. در چنین شرایطی حتی بر فرض پذیرش وجود رانت حداقلی، تبعات حذف آن در قیاس با رانت فرضی قابل قیاس نیست.

 

3- قابل اشاره است که تورم مذکور محدود به کالاهای اساسی نخواهد بود و جبران آن با هیچ عددی به‌عنوان یارانه مستقیم ممکن نیست. علاوه‌بر آن در اثر تورم مستقیم و ثانویه در تمام بخش‌ها، عدد یارانه پرداختی مستقیم سریعا کم اثر و به‌مرور بی‌اثر خواهد شد.

 

4- با توجه به تبعات تورم فوق‌الذکر، مجددا نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش خواهد یافت و علاوه‌بر آنکه پول ملی را تضعیف می‌کند، زمینه افزایش رانت ادعایی مجلس محترم را مجددا در عددی جدید با مبالغی بالاتر فراهم می‌آورد. مضاف بر آنکه دولت موظف به پرداخت یارانه مستقیم هم خواهد بود.

 

5- ازآنجاکه بازار ارز غیررسمی در کشور بازاری انحصاری است و عرضه‌ آن متاثر از تحریم‌ها و انحصار است این بازار اساسا صلاحیت کشف قیمت ارز را ندارد، آنچه موجب رانت است رسمیت‌دهی به این بازار مختل شده است که انگیزه اصلی قاچاق و افزایش قیمت کالاهای تولید داخل است. رسمیت‌دهی به این بازار سیاه در یک دور باطل تورم داخلی-افزایش نرخ ارز، اقتصاد ایران را به‌سمت تضعیف سوق داده است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۶
عرفان حبیب نژاد 1

راه‌اندازی سامانه به موازات اصلاح قانون

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۵ ب.ظ

در خلال چکش‌کاری طرح در مجلس یازدهم، وزارت راه نیز با استناد به قانون سابق، توسعه زیرساخت‌های سامانه املاک و اسکان و فاز اجرایی شناسایی خانه‌های خالی را آغاز کرد که در 28 مرداد 99 منجر به خروجی معناداری شد.

 

از شناسایی 23 هزار واحد مسکونی به نام یک نهاد حقوقی تا تملک 602 واحد مسکونی توسط یک فرد حقیقی و نیز شناسایی بیش از 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی متعلق به مالکانی که بیش از یک واحد مسکونی دارند.

 

بر این اساس، بررسی‌های اولیه وزارت راه و شهرسازی، حاکی از تأیید شائبه احتکار میلیونی املاک کشور است که کارشناسان این پدیده را ناشی از عدم شفافیت در بازار مسکن و اطمینان خاطر مالکان از بازدهی سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌دانند.

 

املاکی که هر لحظه تزریقشان در شرایط فقر عرضه در بازار مسکن، تعادل‌بخش بازار خواهد بود؛ آن هم در شرایطی که آمار تولید مسکن در کشور به زحمت در محدوده 300 هزار خانه نوساز شهری جا خوش کرده است.

 

چرا وعده وزیر عملیاتی نشد؟

اما وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم آغاز فاز اجرایی سامانه املاک و اسکان، از تعیین تکلیف 2 هفته‌ای وضعیت 2 میلیون و 700 هزار واحدی که ظن خالی بودن دارند، پرده برداشت و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مهم‌ترین تأثیر را در شناسایی خانه‌های خالی دارد که به زودی با رفع مغایرت‌های قانونی، این نهاد هم به کمک وزارت راه خواهد آمد.

 

با وجود گذشت 6 ماه از وعده قبلی، محمد اسلامی هفته گذشته نیز در یک گفت‌وگوی رادیویی ضمن اشاره به الکترونیکی‌شدن 85 درصد خدمات وزارت‌خانه متبوعش، به صورت ضمنی از عدم تحقق ارائه اطلاعات سازمان ثبت به سامانه املاک و اسکان خبر داد و گفت: امیدواریم بر اساس الزام گنجانده شده در قانون جدید مجلس، سازمان ثبت اسناد و املاک بدون مطالبه هزینه، اطلاعات مورد نیاز را به صورت برخط در اختیار سامانه املاک و اسکان قرار دهد که این مسئله موجب استحکام شیوه شناسایی خانه‌های خالی خواهد بود.

 

بررسی اظهارات فوق از وزیر راه و آخرین وضعیت اخذ مالیات از خانه‌های خالی نشان می‌دهد، کماکان سازمان ثبت اسناد و املاک مطابق انتظارات ظاهر نشده و با وجود الزامات مندرج در اصلاحیه قانونی مجلس برای همکاری دستگاه‌ها با سامانه املاک و اسکان در جهت شناسایی متقن خانه‌های خالی، مشارکتی در اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی نداشته است.

 

از این‌رو، دستگاه مذکور را می‌توان یکی از مهم‌ترین موانع شناسایی موثق خانه‌های خالی خواند و اصرار بر حفظ محرمانگی اطلاعات مالکیتی را مفری برای سرپیچی از قانون دانست. مانعی که احتمال کتمان حقیقت از سوی محتکران به ویژه دانه درشتان مؤثر در حبس املاک مسکونی را تقویت و قانون مذکور را تهدید به شکست می‌کند.

 

حال باید منتظر ماند و دید در بازار پرتنش اجاره و خرید مسکن که هر روزه از کمبود عرضه مسکن رنج می‌برد و هزینه بیشتری به سبد خانوار تحمیل می‌کند، به جز ادعای محرمانگی اطلاعات که با اصل شفافیت برای احراز مالکیت و سکونت افراد ذیل قانون مالیات بر خانه‌های خالی تناقض است، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور چه استدلال دیگری برای مقاومت در برابر ارائه اطلاعات مالکان و معاملات مسکونی دارد؟

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۵
عرفان حبیب نژاد 1

از زمان رونمایی سامانه املاک و اسکان در بهمن‌ماه سال گذشته، کارشناسان و رسانه‌ها، ضرورت همکاری دستگاه‌ها با وزارت راه و شهرسازی برای تقاطع‌گیری اطلاعات و شناسایی خانه‌های خالی با ضریب اطمینان بالاتر را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

 

سامانه‌ای که به گفته سید احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، اگر از در زمان مقرر (سال 1394) برای راه‌اندازی آن، اراده‌ای وجود داشت و تلاش کافی صورت گرفته بود، اکنون اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی به مرحله قابل‌قبولی رسیده بود و از چالش‌های فعلی عبور کرده بودیم.

 

بی‌اعتنایی وزیر وقت به قانون

البته اظهارات عباس آخوندی به عنوان وزیر وقت راه و شهرسازی در واکنش به قانون مجلس دهم در حوزه اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز تأمل‌برانگیز و حاکی از بی‌اعتنایی به قانون است.

 

چه آنجا که وزیر مستعفی دولت دوازدهم تکلیف وزارت راه و شهرسازی راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان را به وزارت امور اقتصادی و دارایی و شهرداری حواله می‌دهد و چه آنجا که تمرکز مالیات بر حوزه مسکن را موجب فرار سرمایه و اختلال در سرمایه‌گذاری برای ساخت مسکن می‌داند.

 

فارغ از بی‌میلی وزارت راه و شهرسازی برای راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان طی سال‌های وزارت عباس آخوندی، مکلف نمودن وزارت راه به ایجاد سامانه مذکور و بهره‌برداری سازمان امور مالیاتی از تحلیل داده‌های این سامانه حاکی از توجه قانون‌گذار به تدوین بانک اطلاعاتی از وضعیت سکونت و مالکیت شهروندان و در گام بعدی بهره‌برداری برای شناسایی خانه‌های خالی کشور است.

 

از این‌رو، کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با قید فوریت، آسیب‌شناسی عدم توفیق در اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی را در دستور کار قرار داد و پس از 2 مرحله رفت و برگشت در 26 آذرماه سال جاری، تأییدیه شورای نگهبان درباره طرح اصلاح قانون مالیات بر خانه‌های خالی را کسب کرد.

 

اصلاحیه‌ای که عمدتاً تمرکز بر نرخ بازدارنده، شناسایی مؤثر خانه‌های خالی و ضمانت‌های اجرایی قانون مذکور دارد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۵
عرفان حبیب نژاد 1

هیچ درختی برای ساخت تله‌کابین قطع نمی‌شود

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۴ ب.ظ

حدود 3 هفته قبل بود که شورای عالی معماری و شهرسازی پس از کش و قوس‌های فراوان مجوز احداث تله کابین در ناهارخوران گرگان را صادر کرد.

 

سابقه تله کابین گرگان به دوره دوم شورای شهر بر می‌گردد و پس از آن در نخستین سفر دولت نهم، مطالعات اجرایی و تهیه طرح تله‌کابین تا شهریور 85 به تصویب رسید.

احداث تله ‌کابین گرگان در جنگل‌های ناهارخوران که از نظر اکولوژیکی هم ارزش بسیاری دارد، همواره حساسیت‌های خاص به خود را داشته و دارد.

 

هرچقدر مشاوران طرح و مدیران مرتبط از مطالعات و پیوست‌های زیست محیطی این پروژه دفاع می‌کنند به همان نسبت هم گروه‌های دوستدار محیط زیست، نگران تخریب جنگل‌های این منطقه گردشگری هستند.

 

حالا که شورای عالی معماری و شهرسازی با اجرای این پروژه موافقت کرده بار دیگر سوالات و البته دغدغه‌های جدی برای حفظ جنگل‌های منطقه ناهاخوران مطرح شده است.

 

عبدالرضا دادبود، شهردار گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفته برای احداث تله کابین، درختان عرصه‌های جنگلی ناهارخوران قطع نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه طرح تله کابین گرگان روند سخت و پیچیده‌ای را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: شهرداری از 97 این پروژه را در حالی‌که به مجوزهای زیادی نیاز داشت و فقط یک طرح اولیه بود در دستور کار قرار دارد و برای این کار 5 مشاور در حوزه‌های مختلف را به کار گرفت.

 

شهردار گرگان گفت: مطالعات و طراحی‌های ترافیکی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی تله کابین گرگان از سوی مشاور انجام شد و برای نخستین بار پیوست فرهنگی و اجتماعی و همچنین زیست محیطی این طرح تهیه شد.

 

وی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که این طرح را با حداقل مشکلات و حداکثر منافع برای شهر و شهروندان اجرا کنیم.

 

شهردار گرگان بیان داشت: سرمایه گذار طرح به‌طور قطع بخش خصوصی خواهد بود و اکنون در مراحل نهایی واگذاری اراضی از سوی منابع طبیعی هستیم. امیدواریم ابتدای اسفندماه امسال فراخوان جذب سرمایه گذار داده شود و در نهایت فروردین سال آینده عملیات اجرایی ساخت تله کابین گرگان آغاز خواهد شد.

 

وی ادامه داد: بسته به نوع تجهیزات و کابین‌هایی که در این طرح مورد استقاده قرار خواهد گرفت میزان سرمایه‌گذاری بین 200 تا 400 میلیارد تومان پیش بینی شده است.

 

دادبود اظهار داشت: مبدا تله کابین گرگان از سایت قوری سابق به سمت یال منطقه به طور کیلومتر و مقصد آن در منطقه تخت ورزش خواهد بود. با توجه به پیش بینی‌های انجام شده به 3 هزار مترمربع زمین در مبدأ و 3 هزار مترمربع هم در مقصد نیاز داریم.

 

وی گفت: با طراحی‌های جدید مشاور 17 پایه برای احداث تله کابین در نظر گرفته شد که بدون قطع درخت خواهد بود. دکل‌ها به نحوی طراحی شده‌ است که ارتفاع بیشتری نسبت به درختان دارند. هرچند اینکار هزینه‌های اجرای پروژه را بالا می‌برد اما دغدغه مردم نسبت به قطع درختان را از بین خواهد برد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۴
عرفان حبیب نژاد 1

وزیر جهاد کشاورزی در قلعه‌گنج

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۳ ب.ظ

وی تصریح کرد: بانک کشاورزی به جز سرمایه‌گذاری که در حوزه دام و طیور صنایع مرتبط با انواع کشت و کارهایی که در منطقه داریم از انواع سورتینگ و بسته بندی‌های مرتبط با صنعت باغبانی منطقه جنوب و صنایع مرتبط با پیاز و سردخانه‌ها انجام دهند.

 

خاوازی با بیان اینکه بانک کشاورزی این آمادگی را دارد تا تسهیلات در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد گفت: یکی از نگرانی‌های ما در جنوب استان کرمان بحث مازاد محصول پیاز است که از چند بعد این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه  ارتباط کامل را با وزارت خارجه برقرار کردیم گفت: از هفته آینده کارگروه ملی پایش پیاز جنوب استان کرمان در وزارتخانه راه‌اندازی می‌شود.

 

وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: استاندار کرمان عضو ثابت این کارگروه خواهد بود که بحث پیاز را در جنوب کرمان را ساماندهی خواهیم کرد که کشاورزان در این بخش صدمه نبینند و تعرفه‌ها را با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد به حداقل خواهیم رساند.

 

خاوازی تصریح کرد: تصمیم‌های خوبی در حوزه صادرات گرفته شد که پیگیری خواهیم کرد و از سوی دیگر بحث خرید تضمینی است که آن را در شورایی که قانون آن را در وزارت جهاد کشاورزی انتقال داده شده دنبال خواهیم کرد و مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توزیع شبکه مویرگی پیاز را در برنامه داریم گفت:  پیاز را به سراسر کشور عرضه خواهیم کرد و سازمان تعاون روستایی موظف است که عرضه مستقیم این کار را در تمامی کلان شهرها داشته باشیم.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۳
عرفان حبیب نژاد 1

کاظم خاوازی ظهر امروز در سفر به جنوب کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سفر به جنوب کرمان از خسارت‌های اتفاق افتاده به محصولات کشاورزی و کشاورزان این منطقه از نزدیک بازدید کرده و خسارت‌های وارده شده را مورد ارزیابی قرار دادیم.

 

وی با بیان اینکه در سرمای اخیر به مزارع سیب زمینی، پیاز و باغات مرکبات که مورد هجمه سرما قرار گرفته بودند خسارت قابل توجهی وارد شده است افزود: خسارت‌های وارده را به اطلاع معاون اول رئیس جمهور رساندیم و دستورات لازم را برای جبران خسارت توسط معاون اول رئیس جمهور داده شد از سوی دیگر مکاتباتی نیز با وزیر کشور در این زمینه انجام شده است.

 

وزیر جهاد کشاورزی گفت:  فردا در هیئت وزیران گزارش سفر امروز به جنوب استان کرمان و خسارت‌های سنگین وارد شده به کشاورزان این منطقه را مطرح خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه پیگیری لازم را خواهم کرد تا پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی در صحن هیئت وزیران به سرعت مورد بررسی قرار گیرد افزود: باید مصوبات سفر را به تصویب برسانیم تا کشاورزان بتوانند خود را برای کشت بعدی آماده کنند.

 

خاوازی ادامه داد: امروز با مدیر صندوق بیمه کشاورزی به توافق رسیدیم که بلافاصله از هر محلی که امکان پذیر است کشاورزانی که حداقل بیمه بودند معطل پرداخت هزینه خود نباشند و به سرعت این مهم اتفاق خواهد افتاد.

 

وی عنوان کرد: از محل یارانه‌هایی که در اختیار بخش کشاورزی است و کمک‌های اعتباری به کشاورزانی که در حوزه باغبانی دچار خسارت شده‌اند کمک می‌شود.

 

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در برنامه داریم تا از محل کارت کشاورز که اعتبار قابل توجهی در این قسمت وجود دارد تسهیلاتی برای جبران خسارات و سرمایه در گردش در اختیار کشاورزان قرار دهیم تا کشاورزی جنوب استان کرمان در فرآیند مناسب و سطح خوبی قرار گیرد.

 

وی عنوان کرد: مدیرعامل بانک عامل هم قول دادند تا کشاورزانی که به درآمد کشت خود متکی بودند و امروز بایستی اقساط وام خود را پرداخت می‌کردند اجرائیه‌ها را با تأخیر طولانی‌تر نسبت به آن اقدام کنند.

 

خاوازی با بیان اینکه با هماهنگی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار از محل بند خ و بند ل اعطای تسهیلات و جبران خسارت به سرعت انجام شود افزود: در بحث زنجیره‌های دام و طیور که استان کرمان استثناء شد و به ویژه جنوب کرمان که سرمایه‌گذارها می‌تواند ورود پیدا کنند و مجوزهای لازم را صادر خواهیم کرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۳
عرفان حبیب نژاد 1

خبری خوش در اوج تحریم‌های دشمن

سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲ ب.ظ

با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خط تولید دستگاه ونتیلاتور جدید در شرکت احیا درمان پیشرفته در مشهد به بهره برداری رسید.

با این اقدام ایران رسما به جمع پنج کشور تولیدکننده ونیتلاتور جدید بدون نیاز به کمپرسور پیوست.

 

دستگاه جدید ونتیلاتور پیشرفته تر از دستگاه‌های قبلی تولیدی در کشور و دنیا و دارای ساختار و تکنولوژی جدید است که برای بیماران دارای پیچیدگی بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد و از نظر تکنولوژی نیز نیاز به کمپرسور ندارد.

 

ایران ششمین کشور تولیدکننده ونتیلاتور جدید است و برنامه‌ریزی صورت گرفته تولید سالانه سه هزار دستگاه براساس متد جدید است که با توجه به قیمت جهانی آن موجب 60 میلیون یورو ارزآوری برای کشور می‌شود و مجوز صادرات آن نیز صادر شده است.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری علاوه بر افتتاح این خط تولید از تولید قطعات سی.‌تی.‌اسکن در این کارخانه نیز بازدید کرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ بهمن ۹۹ ، ۲۲:۱۲
عرفان حبیب نژاد 1